Musaca

IMG 1968 jpeg

Doar când o vedem ne lasă gura apă reţeta de musaca a domnului Viorel Popescu din Câmpulung Moldovenesc.

De ce ai nevoie pentru musaca

500 g carne vită cu porc tocată

1 kg cartofi

1 ceapă tăiată mărunt

2-3 căţei usturoi

50 ml ulei

200 ml smântână

2 ouă

unt, pentru uns tava

2 linguri bulion

3-4 linguri parmezan ras

sare

piper

mărar

pătrunjel

Cum se prepară musaca

Fierbi cartofii şi îi pasezi. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, adaugi carnea, sare şi piper, după gust şi o lingură de bulion. Ţii pe foc până scade zeama.

Ungi o tavă cu unt, aşezi un strat de cartofi, apoi carnea, presari jumătate din cantitatea de parmezan şi pui încă un strat de cartofi. Întinzi peste ei pasta de roşii rămasă şi ouăle bătute cu smântâna. Presari restul de parmezan şi mărar sau pătrunjel tocat, apoi dai tava la cuptorul încins 30 de minute.