Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 g ciuperci pleurotus, 2 cepe, 2 linguri ulei, 3 ouă, 200 ml supă, 2 linguri smântână, 1 praf de nucşoară rasă, 100 g brânză tare, ½ legătură pătrunjel verde, sare, piper

Numar portii: 4
Timp de preparare: 1h 15min
Dificultate: mică

Mod de preparare

Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare circa 15 minute. Scurgi apa şi, după ce se răcesc, îi cureţi de coajă şi îi tai felii.

Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins şi când se înmoaie adaugi ciupercile tăiate bucăţi şi continui călirea până scade zeama, apoi laşi la răcit. Adaugi sare, piper şi un praf de nucşoară, după gust.

Ungi un vas termorezistent mai mic cu ulei, aşezi un strat de felii de cartofi, adaugi un strat de ciuperci şi continui la fel până termini toate ingrediente le. Ultimul strat va fi de cartofi. Printre straturi pui şi pătrunjel verde tocat. Adaugi supa de carne amestecată cu smântâna şi introduci vasul la cuptor, pentru circa 20 de minute.

Scoţi vasul din cuptor, adaugi deasupra ouăle bătute şi brânza rasă şi pui din nou la cuptor pentru 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Loading...