Cu toţii am mâncat măcar o dată în viaţă musaca. Însă o variantă îmbunătăţită a acestei reţete este înlocuirea feliilor de cartofi cu piure de cartofi. Rezultatul va fi extrem de delicios, iar piureul pufos, împreună cu sosul de roşii şi carnea de vită merită tot efortul.

Ingrediente pentru musaca cu piure pufos de cartofi

  • 9-10 cartofi
  • 400 grame de carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri de bulion sau o conserva de piure de roşii
  • 1 cană lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel
  • 1 mână de caşcaval ras/ sau orice brânză preferi
  • ulei

Mod de preparare musaca cu piure pufos de cartofi

Pentru început, ceapa şi morcovul se taie cubuleţe apoi se călesc într-o cratiţă împreună cu o lingură de ulei. După ce legumele au început să se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi o cană de apă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă.

Când toată zeama a scăzut, se adaugă bulionul şi se condimentează totul. Se mai lasă 5 minute pe foc şi apoi se adaugă pătrunjelul, după ce s-a luat oala de pe foc.

Între timp, cartofii se fierb în apă cu sare şi când sunt suficient de moi, se scurg de zeamă, se adaugă sare, unt şi lapte şi se lasă deoparte.

Apoi, într-un vas de iena, de preferat, se aşează jumătate din piure, compoziţia de carne, apoi restul de piure. Opţional, între straturi, se poate presăra caşcaval ras.  Totul se bagă la cuptorul preîncălzit, iar în ultimele 15 minute se adaugă caşcaval pe deasupra şi se lasă până devine rumenit.

Loading...