Musaca de cartofi cu rozmarin

musaca de cartofi cu rozmarin jpeg

Nu rata nicio ocazie de a prepara o delicioasă musaca de cartofi cu rozmarin, un bun prilej de a-i răsfăţa pe cei dragi! Fie ca e prânz ori cină o porţie din acest fel de mâncare este binevenit şi apreciat!

Musaca de cartofi cu rozmarin - Ingrediente

1,5 kg cartofi 50 g unt 600 g carne tocată 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 linguri ulei 2 ouă 150 ml smântână salvie rozmarin uscat 1/2 linguriţă de zahăr sare piper

Musaca de cartofi cu rozmarin - Cum se prepară

Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, se adaugă ardeiul ­tăiat cubuleţe, carnea tocată, condimente, ­după gust, şi se lasă să fiarbă înăbuşit până scade zeama.Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se strecoară apa în care au fiert şi se zdrobesc cartofii pentru a obţine un piure. Se amestecă cu unt, zahăr şi sare, după gust. Se pune amestecul de carne într-o formă termorezistentă unsă cu unt, se adaugă piu­reul şi se introduce la cuptor pentru circa 30 de minute. Se bat cele două ouă cu smântâna, se toarnă deasupra musacalei şi se mai lasă în cuptor până se încheagă ouăle şi se rumeneşte frumos deasupra. Se poate face model cu furculiţa pe piure.