Adusă din însorita Grecie, musacaua e un preparat versatil, care poate satisface multe gusturi. O poţi face din carne de vită, porc, pui sau curcan, în combinaţie cu vinete, cartofi, dovlecei şi roşii. Te asigurăm că şi această varianta preparată doar din legume este delicioasă!
 
Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 ouă
  • 200 ml supă de legume
  • 2 linguri smântână
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 250 g brânză gouda rasă
  • ½ legătură pătrunjel
  • sare, piper
Fierbi cartofii cu tot cu coajă 25 de minute. Scurgi apa şi, după ce se răcesc, îi cureţi de coajă şi îi tai felii. Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi, când se înmoaie, adaugi ciupercile tăiate bucăţi. Continui călirea până scade toată zeama, apoi laşi la răcit.
 
Adaugi sare şi piper după gust, apoi nucşoara. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi un strat de felii de cartofi, pui un strat de ciuperci, presari brânză rasă şi continui la fel până termini toate ingredientele (opreşti 50 g de gouda pentru gratinare). Ultimul strat va fi de cartofi. Printre straturi presari pătrunjel verde tocat. Adaugi supa amestecată cu smântâna şi introduci vasul la cuptor, la foc mediu, 20 de minute.
 
Scoţi vasul din cuptor, adaugi ouăle bătute şi brânza rasă şi laşi la cuptor încă 20 de minute, până se rumeneşte frumos. 
 
Poţi încerca din bucătăria grecească şi o delicioasă Plăcintă cu miel şi brânză.
Loading...