Musaca de vinete

musaca de vinete jpeg

Nouă ni s-a făcut poftă de o musaca de vinete, aceste legume de care vrem să profităm acum, cât este sezonul lor. Aşa că iată o reţetă apetisantă!

Ingrediente 3 vinete 500 g carne de pui sau de curcan tocată 2 cepe 1 ardei gras 6-7 roşii cărnoase 3 ouă 300 g mozzarella 300 g iaurt cremos ulei sare piper 1 praf de paprika 1 linguriţă de pătrunjel tăiat fin 2 căţei usturoi

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute, apoi le clăteşti, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul încins.

Încingi 1-2 linguri de ulei şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate fin, laşi până devine ceapa sticolasă şi adaugi ardeiul gras tocat. Amesteci şi răstorni carnea, o ţii 10 minute şi pui roşiile, păstrezi una, tăiate cubuleţe şi potriveşti gustul de sare şi piper. Ţii pe foc până când scade zeama, o dai deoparte şi o laşi la răcit, apoi încorporezi 2 ouă bătute.

Ungi o tavă cu ulei, aşezi un strat de vinete, răstorni carnea, o nivelezi şi adaugi roşia păstrată, pe care o tai feliuţe, apoi pui ultimul strat de vinete, peste care torni iaurtul amestecat cu mozzarella zdrobită şi cu oul bătut. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când musacaua se rumeneşte frumos.

O serveşti presărată cu paprika şi cu pătrunjel.