E sezonul vinetelor. Vinete coapte, zacuscă de vară, ori ghiveci. Dar de ce nu şi o musaca de vinete cu carne de porc? Mmmm, ce bun...

Ingrediente

4 vinete mari
1 kg carne de porc tocată
3 cepe
600 g roşii
3 linguri ulei
300 g caşcaval
o legătură pătrunjel
boia dulce
sare
piper
3 linguri pesmet

Cum se prepară

Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei până devine aurie, apoi se ia de pe foc. Se curăţă vinetele de coajă, se taie rondele groase cam de 1 cm, se sărează şi se lasă la scurs (se poate pune peste vinete un fund de lemn cu o greutate pe el). După ce s-au scurs, se prăjesc puţin în ulei încins şi se scot pe o hârtie absorbantă. Se amestecă bine carnea cu pătrunjelul tocat, ceapa şi condimentele. Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, apoi roşiile tocate, apoi carnea şi tot aşa până se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Peste el se presară un strat gros de caşcaval ras şi pesmet şi se coace la cuptor 1-1,5 ore.

Loading...