Muschi de porc cu sos gorgonzola

1 muschi de porc cu sos gorgonzola jpg jpeg

Această reţetă de muschi de porc cu gorgonzola este unică prin gustul desăvârşit cu care îţi vei încânta oaspeţii la masa de prânz. Gradul de dificultate este unul mediu, astfel că nu-ţi va lua o veşnicie să o prepari.

Ingrediente

  • ¼ o cană de ceapă (50 g)
  • ¼ o cană de vin alb (50 ml)
  • 5 fileuri de muschi de porc (750 g)
  • ½ ceaşcă de smântână grasă (125 ml)
  • 1 linguriţă de ardei iute (5 g)
  • Condimente: sare de mare, ierburi
  • Ulei de măsline (cantitatea necesară)
  • 2 ½ căni de gorgonzola (500 g aprox.)
  • Opţional: pătrunjel proaspăt, unt.  

Pentru început, preîncălziţi cuptorul.

Curăţaţi bucăţile de porc şi aşezaţi-le într-un vas de copt. Condimentează cu multă sare de mare şi ulei de măsline, apoi adăugaţi praful de ardei iute peste. Lasăţi la cuptor bucăţile timp de 20 de minute la o temperatură de 220 ° C.

După primele 15 minute, scoateţi vasul de copt din cuptor şi turnaţi vin alb peste carne. Introduceţi tava înapoi în cuptor.

Puneţi smântâna într-un vas, la foc mediu. Înainte de a da în clocot, adăugaţi gorgonzola. Amestecaţi constant, astfel încât ambele ingrediente să se amestece bine şi să înceapă să formeze o cremă.

Când crema s-a îngroşat suficient, adăugaţi ierburile (oregano, pătrunjel tocat) şi continuaţi să amestecaţi la foc mic timp de aproximativ 2 sau 3 minute. Dacă sosul nu este suficient de gros, adăugaţi puţin unt sau smântână.

După ce sunt gata bucăţile de porc, opriţi cuptorul, scoateţi vasul de copt şi turnaţi sosul

Când se serveşte, puteţi decora cu puţin pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!