Muşchi de vită cu dovleac

Muşchi de vită cu dovleac jpeg

Preparat creat de chef Cătălin Stănciulescu special pentru cititoarele Click! Poftă bună! ca inspiraţie pentru mese speciale alături de familie sau de cei dragi. Rafinate, aromate, cu texturi care îi cuceresc şi pe cei mai pretenţioşi, cele trei reţete impresionează şi prin aspect. 

image

4 porţii

Dificultate medie

1 h

Ingrediente

600 g muşchi de vită fasonat

300 g ficat de gâscă curăţat de nervuri

600 g dovleac plăcintar

100 g unt

60 ml ulei măsline

120 ml portocale suc de portocale

20 ml vin roşu

20 ml cognac

făină

sare

piper

ardei iuţi

Mod de preparare

Frigi muşchiul de vită, pe toate părţile, într-o tigaie nonaderentă. Îl ţii, la o temperatură  ridicată, în funcţie de cum îl vrei: mai în sânge sau mai bine făcut. Când este gata îl laşi deoparte.

Cureţi dovleacul şi îl coci la cuptor până se caramelizează.

Treci ficatul de gâscă prin făină amestecată cu sare şi piper, după gust şi îl frigi în tigaie pe ambele părţi.

Combini sucul cu vinul şi cu cognacul şi le aşezi pe foc. Laşi să scadă sosul şi dai deoparte. Încorporezi untul în sos şi laşi la răcit.

Serveşti muşchiul alături de ficat şi de feliuţe de dovleac. Îl stropeşti cu sos şi, dacă vrei, aşezi alături şi ardei iuţi.