Napolitane cu cremă caramel

napolitane cu crema caramel jpeg

Nu-i aşa că acest desert vă trimite cu gândul la copilărie? Nu-i aşa că deja vă este poftă şi nu ştiţi cum să faceţi să le preparaţi cât mai repede? Nu mai pierdeţi vremea şi răfăţaţi-vă cu acest desert.

Ingrediente (1 tavă)

1 pachet foi de napolitane 6 ouă 500 g zahăr 200 g unt 250 ml lapte 1 lingură cacao 200 g nucă măcinată 100 g alune măcinate

Cum se prepară

Ouăle se bat spumă cu 250 g zahăr. Se topeşte zahărul rămas şi se stinge cu laptele amestecat cu cacaua şi untul. Se adaugă ouăle bătute şi se amestecă continuu.

Se fierbe compoziţia câteva minute până se topeşte zahărul şi se îngroaşă. Se ia de pe foc, se pun nucile şi alunele măcinate şi se lasă 10 minute să se răcorească. Se toarnă crema între cele cinci foi de napolitană.

Se acoperă prăjitura cu un ­prosop, se aşază o greutate ­peste ea şi se lasă la rece până a ­doua zi, după care se taie pătrate sau ­romburi.

foto: stockfood