Cele mai rafinate deserturi conţin alune, mai ales dacă preferi combinaţia de texturi crocante şi pufoase în acelaşi timp. Reţeta următoare este pentru tine!

 

Ingrediente

150 g făină albă

200 g zahăr tos

45 g cacao

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g ciocolată

150 g unt nesărat

100 g alune crude descojite 

 

Topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul, pe baie de aburi, apoi dai deoparte la răcorit. Cu un tel, freci ouăle împreună cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până obţii o compoziţie cremoasă. Transferi ciocolata topită şi omogenizezi. Cerni făina împreună cu cacaua, amesteci, apoi adaugi alunele mărunţite şi omogenizezi din nou.

Transferi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C, 40-45 de minute. Laşi la răcorit 1 h, apoi o porţionezi după preferinţă. Decorezi desertul după imaginaţie.

FOTO Shutterstock