Negresă cu bezea

20180101 113316 jpeg

Una dintre cele mai bune reţetă de negresă este cea cu bezea. Reţeta o poţi lua de la doamna Cristina Ivaşcu din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru negresă cu bezea

Pentru blat

5 gălbenuşuri

200 g zahăr tos

125 g unt la temperatura camerei

200 g făină

200 ml lapte la temperatura camerei

40-50 g cacao

1 plic praf de copt

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru bezea

5 albuşuri

1 praf de sare

200 g zahăr

ciocolată rasă

Cum se prepară negresă cu bezea

Speli ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi schimbă culoarea şi îşi măresc volumul,  apoi încorporezi untul tăiat cubuleţe. Torni laptele, apoi, în ploaie, făina amestecată cu cacaua, cu praful de copt şi cu zahărul vanilat. Omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins.

Între timp, baţi spumă albuşurile cu sarea şi, când încep să se lege, adaugi zahărul. După 20 de minute scoţi tava din cuptor şi întinzi, în strat uniform, spuma de albuşuri. Bagi din nou tava în cuptor şi o mai ţii 10 minute. O scoţi, presari ciocolata şi o laşi la răcit.