Cheia fericirii s-ar putea afla chiar sub nasul nostru. Pentru majoritatea oamenilor, un miros specific nu este doar un miros, ci o amintire. Dar, în afară de capacitatea anumitor arome de a reînvia amintiri, unele mirosuri pot avea beneficii extraordinare pentru minte şi corp. Aroma de vanilie elimină stările de apatie şi nervozitate, generând, în schimb, o stare de bine şi de relaxare. Efectul de relaxare al mirosului de vanilie s-ar putea datora faptului că acesta readuce în minte emoţiile pozitive ale copilăriei. Aşa că, vo poftim la o negresă cu cremă de vanilie.

Negresă cu cremă de vanilie - Ingrediente (8 porţii)

Pentru aluat
3 ouă
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1/2 cană lapte
1 linguriţă de amoniac
1 1/2 căni făină

Pentru cremă
55 g unt
45 ml lapte
50 g praf budincă vanilie instant
250 g zahăr pudră
5 ml esenţă vanilie

Pentru glazură
115 g ciocolată amăruie
15 g unt

Negresă cu cremă de vanilie - Cum se prepară

Aluatul: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se freacă bine cu zahărul până se topeşte. Gălbenuşurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adaugă albuşurile bătute cu zahăr şi se pune făina. Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 30 minute la foc potrivit.

Crema: se bat cu mixerul untul, laptele şi praful de budincă. Se adaugă treptat zahărul pudră şi vanilia. Se toarnă crema peste prăjitură şi se dă la rece 2-3 ore.

Glazura: se amestecă ciocolata şi untul la foc foarte mic. Când se răceşte puţin, se toarnă peste prăjitură şi se dă la rece.

Loading...