Negresă cu nucă şi glazură de ciocolată

negresa cu nuca si glazura de ciocolata jpeg

Negresa este una dintre acele prăjituri care se prepară foarte uşor şi rapid.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 250 ml apă minerală 250 g zahăr pudră 100 ml ulei 4 linguri gem de prune 2 linguri cacao 600 g făină 1 pliculeţ praf de copt

5-6 linguri de zahăr

2-3 linguri de cacao

1 lingură ulei

3-4 linguri de apă clocotită

150 g nuci pisate

Cum se prepară

Pentru aluat, cerni făina într-un vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerală, adaugi zahărul pudră, uleiul, gemul de prune şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.

Pentru glazură, amesteci cacaua cu zahărul pe baie de aburi, adaugi uleiul, apoi torni apa fierbinte şi amesteci continuu. O pregăteşti imediat după ce prăjitura s-a răcit bine, altfel rişti să se închege înainte de a o întinde.

La final, presari nucile pisate. Savureaz-o rece, alături de o cafea.