Negresa este una dintre acele prăjituri care se prepară foarte uşor şi rapid.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat
250 ml apă minerală
250 g zahăr pudră
100 ml ulei
4 linguri gem de prune
2 linguri cacao
600 g făină
1 pliculeţ praf de copt

Pentru glazură
5-6 linguri de zahăr
2-3 linguri de cacao
1 lingură ulei
3-4 linguri de apă clocotită

Pentru decor
150 g nuci pisate

Cum se prepară

Pentru aluat, cerni făina într-un vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerală, adaugi zahărul pudră, uleiul, gemul de prune şi cacaua. Amesteci bine toate ingredientele şi pui aluatul într-o tavă tapetată în prealabil cu ulei şi făină. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute.

Pentru glazură, amesteci cacaua cu zahărul pe baie de aburi, adaugi uleiul, apoi torni apa fierbinte şi amesteci continuu. O pregăteşti imediat după ce prăjitura s-a răcit bine, altfel rişti să se închege înainte de a o întinde.

La final, presari nucile pisate. Savureaz-o rece, alături de o cafea.

Loading...
Evaluează articolul