Nicicând prăjitura negresa nu a fost mai delicioasă!

Ingrediente

300g zahăr

100g ulei

600g făină

3 linguri pudră de cacao

300ml apă

4 linguri gem acrişor

100g miez de nucă

coajă rasă de lămâie

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 linguriţă bicarbonat

50 g zahăr pudră

Mod de preparare:
Freci într-un castron mare zahărul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins“ cu, zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat, gemul (de caise sau de vişine) şi 300 ml apă.

După ce amestecul este omogen, adaugi „în ploaie” făina cernută cu pudra de cacao şi nucile tăiate felii subţiri. Amesteci bine până se obţine un aluat nu, prea tare pe care îl aşezi într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Prăjitura se coace, la foc potrivit, circa, 30-40 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea când este gata. Tai prăjitura în tavă, după răcire şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

Loading...
Evaluează articolul