Ce copil nu ar vrea să fie răsfăţat cu o porţie din aceste delicioase negrese cu ciocolată!

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat
90 g ciocolată menaj
3 linguri unt
1 cană apă fierbinte
400 g zahăr
500 g făină
1 ½ linguriţă bicarbonat
1 praf de sare
2 ouă
130 g smântână
1 linguriţă esenţă vanilie

Pentru glazură
400 g zahăr
6 linguri sos de ciocolată
160 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu ulei şi făină. Într-un bol, mixezi ciocolata şi untul cu apa fierbinte până când se topesc. În alt vas amesteci zahărul, făina, bicarbonatul şi sarea şi torni, în fir subţire, combinaţia de ciocolată şi mixezi până se omogenizează. Adaugi, pe rând, ouăle, smântâna şi esenţa de vanilie. Amesteci 1 minut şi torni compoziţia în tavă. Ţii la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Răcoreşti şi apoi bagi la frigider.

Pentru glazură, pui pe foc zahărul şi sosul de ciocolată. După ce le-ai amestecat bine, adaugi smântâna. Fierbi la flacără medie până devine o compoziţie moale. Îndepărtezi de pe foc şi adaugi esenţa de vanilie. Amesteci şi torni peste blat. Serveşti când s-a întărit glazura.

Loading...