Negrese, varianta vegan

negrese   varianta vegan jpeg

S-ar putea ca pentru unii să fie un fel de ciudăţenie. Cum să faci o prăjitură din fasole fiartă şi avocado? Ei bine, iată că se poate şi te invităm să încerci această reţetă inedită de negrese, varianta vegan: cu fasole neagră în loc de făină şi avocado în loc de unt.

negrese

Ingrediente:

1 lingură seminţe de in 2 linguri lapte de migdale neîndulcit 450 de g fasole neagră fiartă şi scursă 1/2 avocado 1 lingură vanilie 1/2 cană zahăr brun 3/4 cană cacao 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă praf de copt 1/4 cană fulgi de ciocolată + 2 linguri pentru presărat pe deasupra 1/2 linguriţă ulei de cocos

Mod de preparare:

După ce ţi-ai făcut curaj să prepari această reţetă de negrese, varianta vegan, pe care ai putea să o consideri chiar ciudată (dar delicioasă!), încinge cuptorul şi unge o tavă cu unt sau ulei. Dar, încă de la început trebuie să-ţi dezvălui câteva secrete ale acestei reţete: ai putea înlocui zahărul cu miere, sirop de agave sau de arţar. Cam o treime dintr-o cană. Cel mai bine, negresele le poţi prepara într-un mixer şi astfel şi boabele de fasole se amestecă împreună cu restul conmpoziţiei. Cele mai bune negrese vegane sunt cele servite la temperatura camerei sau chiar reci. Le poţi congela dacă vrei să ai o gustare pentru altădată.

negrese

Şi acum să trecem la treabă! Deci, cum spuneam, mai întâi încingi cuptorul şi ungi o tavă cu unt sau cu ulei. Pune seminţele de in şi laptele de migdale într-un mixer (mai jos, te voi învăţa cum să-l prepari în casă, dacă nu găseşti în comerţ). Procesează până devine ca un piure mai moale. Adaugă fasolea neagră, avocado, vanilia (poţi pune şi esenţă) şi zahărul (mierea sau siropul) şi mixează. E momentul să adaugi cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi mixează până se omogenizează pasta. Aluatul va fi dens. Dacă este prea dens, prea gros şi nu se mixează, mai poţi adăuga 1-2 linguri de lapte de migdale. În principiu, aluatul trebuie să fie mai gros.

Adaugă compoziţia de negrese, varianta vegan în tava pregătită şi foloseşte o spatulă pentru a unge chiar şi pereţii acesteia. Într-un bol, bagă în cuptorul de microunde sau pune la bain-marie, un sfert din cana cu fulgi de ciocolată şi uleiul de cocos până se topeşte ciocolata. Amestecă şi toarnă peste aluat. Foloseşte-te de un cuţit pentru a-i face loc ciocolatei, pe alocuri, în aluat. Împrăştie restul de fulgi de ciocolată.

Lasă la copt timp de 25-30 de minute sau până când cuţitul pe care-l bagi în centrul prăjiturii iese mai mult curat decât murdar. Nu vrem să fie o prăjitură uscată, dar nici crudă! Lasă la răcit şi porţionează.

Şi acum să-ţi spun cum poţi să faci laptele de migdale. Ai nevoie de un pahar cu migdale crude (nu prăjite) şi 1 litru de apă. Laşi migdalele la înmuiat peste noapte. Apoi le pui în mixer împreună cu un litru de apă (miere sau sirop de artar sau agave, după gust, dar, atenţie, pentru această reţetă laptele trebuie să fie neîndulcit). Mixezi 15-20 de minute, sau poate chiar mai mult (în reprize, cu pauze de câteva minute). Apoi strecori într-un tifon întreaga compoziţie pentru a scăpa de bucăţile mici de migdale. Şi gata laptele!

Negrese din spanac

Negrese din spanac

Negresa Padurea Neagra

Negresa Padurea Neagra

Prajitura vegana cu mere si pere

Prajitura vegana cu mere si pere

Sursa: ambitiouskitchen.com