Nuci umplute cu ciocolată

nuci umplute cu crema de ciocolata jpeg

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata. Ne-a fost trimisă de Gica Porceanu.

Ingrediente

Pentru aluat 4 oua 200 g zahar pudra 200 g unt cca 800 g faina un plic de amoniac 2 lingurite esenta de vanilie un praf de sare

300 g unt 82% grasime

150 g ciocolata 50% cacao

8 linguri lapte

8 linguri zahar pudra

2 galbenusuri(optional)

1/2 sticluta esenta rom

5 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.