Fasolea verde e un superaliment. Conţinutul ridicat de fibre reglează glicemia, ţinând astfel de foame şi menţinând constant nivelul energetic al organismului.

 

Ingrediente

  • 350 g fasole verde
  • 3 ouă
  • 3 linguri smântână 
  • 2 linguri telemea rasă de oaie
  • 20 g unt
  • sare, piper
  • 1 roşie
Cureţi fasolea, o speli, o rupi în bucăţi şi o opăreşti 3-4 minute în apă cu sare. Strecori păstăile şi le pui într-o tigaie cu unt încins. Le sotezi 1-2 minute, având grijă să nu se ardă.
 
Separat, baţi ouăle cu brânza, adaugi smântâna, sare şi piper, după gust, apoi torni peste fasole şi laşi să se rumenească sub capac. Când ouăle capătă aspectul omletei,
îndepărtezi capacul şi transferi omleta pe un platou cald.
 
O poţi servi garnisită cu felii de roşii şi cu frunze de busuioc verde.
 
Citeşte şi
 
FOTO: Profimedia
Loading...