Această omletă mare poate fi un mic dejun excelent sau un prânz rapid, servită alături de o salată.

De ce ai nevoie ca să faci omletă cu urzici şi caşcaval:

200 g urzici

sare, după gust

2 linguri de apă

6 ouă

50 g smântână groasă

1 lingură de unt

2 linguri ceapă verde tocată fin

50-60 g caşcaval felii subţiri

Cum prepari omletă cu urzici şi caşcaval:
Pui urzicile într-o cratiţă, sărezi şi torni 2 linguri de apă, acoperi cu capac şi laşi să se înăbuşe la foc mediu-mic până îşi lasă zeama şi se înmoaie. Le scoţi cu o spumieră şi le transferi într-o strecurătoare, le presezi bine cu o lingură de lemn şi dai deoparte. Baţi ouăle cu smântâna până s-au omogenizat.
Încălzeşti untul în tigaie la foc mediu-mare, torni ouăle, apoi, în timp ce  se prăjeşte, clatini  tigaia pentru a permite curgerea ouălor şi prăjirea uniformă. Reduci focul la mic, acoperi tigaia cu capac şi ţii 20-30 secunde. Iei capacul şi umpli o parte a omletei cu urzicile înăbuşite, presari ceapa tocată şi deasupra pui feliile de caşcaval.
Peste jumătatea umplută îndoi cealaltă jumătate, pui capacul şi o laşi să stea încă 20-30 secunde, apoi serveşti.
Loading...
Evaluează articolul