Orez cu lapte şi scorţişoară

1 captura de ecran din 2019 08 20 la 16 18 17 png png

Orezul cu lapte şi scorţişoară este desertul copilăriei. Aroma intensă de scorţişoară se combină perfect cu orezul cremos, fiert în lapte, aproape ca o budincă. Te învăţăm să prepari acest desert pentru cei dragi.

Ingrediente:

150g orez 600-700 ml lapte 3 linguri zahar 1 vârf de cuţit de sare coajă de lamaie/portocala scorţişoară pudră

Mod de preparare:

 Spală orezul şi fierbe-l 5 minute cu o cană de apă, până se umflă puţin. Adaugă laptele cald şi sarea. Orezul cu lapte îl fierbi la foc mic, amestecând des, până când orezul a fiert. Adaugă zahărul şi coaja de lămâie, mai lasă puţin la fiert şi stinge focul. Serveşte cu scorţişoară pudră deasupra.