Un preparat uşor, fără carne, orezul cu sos pesto are un gust aparte. Încearcă şi tu reţeta propusă de de la Epure Mariana, din Craiova.

Ingrediente pentru orez cu sos

1 cană orez

1 ceapă medie roşie

2 cepe verzi

1 tulpină de praz

1 morcov mare

2 ardei capia

2 căţei de usturoi

5 linguri pastă de tomate

4 linguri zeamă de supă de pui

7 linguri ulei de măsline

sare

piper

1/2 pahar vin roşu

1/4 plic sos pesto cu ciuperci

6 măsline negre

2 crenguţe de rozmarin pentru decor

Mod de preparare orez cu sos

Speli orezul. Adaugi patru căni cu apă, sare şi-l pui la fiert. Spre sfârşit, adaugi două linguri cu ulei de măsline. Câmd e gata, îl dai deoparte, la răcit.

Pentru sos, căleşti ceapa tăiată solzişori, cepele verzi şi prazul tăiate rondele, morcovul dat pe răzătoare, ardeii capia tocaţi cubuleţe, usturoiul tăiat feliuţe. Adaugi pasta de tomate, zeama de supă, restul de ulei, sare şi piper. Când sosul s-a mai închegat, adaugi vinul, ardeiul iute tăiat şi ¼ de plic de sos cu ciuperci. Torni sosul printre mingiuţele de orez.

Loading...