Ostropel de pui cu roşii şi usturoi

ostropel de pui cu rosii si usturoi jpeg

O reţetă perfectă pentru o zi de luni. Se face rapid, este gustoasă şi sănătoasă. Foloseşte un suc de roşii fără adaos de zahăr, sau învaţă să îl prepari chiar tu. Ostropelul este o mâncare cu care nu poţi da greş niciodată.

Ostropel de pui cu roşii şi usturoi - Ingrediente (8 porţii)

2 bucăţi piept de pui 350 ml pulpă de roşii (conservă) 3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 1 linguriţă busuioc 100 g ciuperci din conservă sare piper

Ostropel de pui cu roşii şi usturoi - Cum se prepară

Se taie piepţii de pui în două, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc, sub capac, până se rumenesc pe toate părţile. Se toarnă peste carne ­vinul şi se lasă să fiarbă, ­fără capac, până se evaporă lichidul. Se scoate carnea ­deoparte, păstrându-se caldă.

În sosul rămas, se adaugă pulpa de roşii, ciupercile, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade. Se adaugă carnea, busuiocul, usturoiul zdrobit şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. Se serveşte cald.