Ouă scoţiene

1 oua scotiene jpg jpeg

Nu mai ştii ce să găteşti, dar ştii sigur că adori ouăle? Testează această reţetă de ouă scoţiene, iar cei dragi îşi vor linge degetele de plăcere.

Ingrediente necesare pentru ouă scoţiene:

  • 10 ouă
  • 200 g făină
  • 800 g cârnaţi proaspeţi, după preferinţă
  • 200 g pesmet
  • sare şi piper, după gust
  • ulei, prentru prăjit
  • muştar

Mod de preparare ouă scoţiene:

Fierbi 8 ouă moi. Le scoţi în apă cu gheaţă pentru a opri procesul de gătire şi le descojeşti. Scoţi carnea de cârnaţi din maţe. Cu mâinile umezite, îmbraci fiecare ou într-un înveliş de carne, astfel încât să formezi nişte mingiuţe. Le dai la frigider 30 de minute.

Baţi celelalte două ouă cu sare şi piper. Treci mingiuţele prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi le prăjeşti în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc.

Le scoţi pe şerveţele de hârtie şi le serveşti cu muştar.