Pentru un gust mai deosebit, poţi pune în loc de nuci, alune măcinate. Nu-i aşa că abia aştepţi să prepari aceste pacheţele cu nuci sau cu alune?

De ce ai nevoie pentru portofele cu nuci

Pentru aluat

250 g făină

2 gălbenuşuri

50 g zahăr

50 g unt

20 ml ulei

7 g drojdie

100 ml lapte

1 praf de sare

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură

2 albuşuri

300 g nuci

200 g zahăr

sare

1 praf scorţişoară

Pentru glazură

300 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

apă

Cum se prepară portofele cu nuci

Freci drojdia cu o linguriţă zahăr, adaugi puţin lapte cald şi două linguri de făină. Când s-au omogenizat, laşi maiaua să crească, după care o încorporezi în restul de făină cernută. Pui gălbenuşurile, un praf de sare, untul topit şi răcit, uleiul şi zahărul vanilat. Dizolvi zahărul rămas în lapte cald şi-l torni în compoziţie, frământând energic până când obţii un aluat moale. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Macini nucile şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoară după gust. La final adaugi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Întinzi aluatul şi-l decupezi pătrate de 10x10 cm, pui umplutura şi lipeşti marginile. Aşezi pacheţelele într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu esenţa de vanilie, zeama de lămâie şi apă cât să obţii o pastă, pe care o întinzi peste pacheţele.

Loading...