Pacheţele cu şuncă şi caşcaval. FOTO

Pachetele cu sunca si cascaval jpeg

Uimeşte-i pe cei dragi la micul dejun sau la gustarea de dinaintea mesei de prânz cu aceste pacheţele din aluat foitaj, cu şuncă şi caşcaval. Un alt ingredient-vedetă din reţeta pe care ţi-o recomandăm este spanacul, la mare căutare primăvara, mai ales că este o sursă excelentă de fier, vitamine şi alte minerale. Serveşte pacheţelele cu o salată proaspătă şi vei obţine o masă fără prea mare efort.

Pacheţele cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente

2 foi de aluat foitaj 2 linguri unt nesărat 2 linguri făină 240 ml lapte cald 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust nucşoară măcinată, opţional 220 g şuncă presată, tăiată cubuleţe 2 căni de spanac proaspăt, spălat şi tocat 100 g caşcaval ras 1 ou bătut apă

Pacheţele cu şuncă şi caşcaval - Mod de preparare

Tai aluatul foitaj în pătrate cu latura de 13-15 cm. Le laşi deoparte, în frigider. Încingi cuptorul la foc mare.

Pentru sosul bechamel, topeşti untul la foc mediu, într-o cratiţă. Adaugi făina şi sarea şi fierbi, amestecând des, până când textura capătă o culoare galben-pai.

Torni laptele cald în două tranşe, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se omogenizează. Fierbi compoziţia până dă în clocot, aproape 7 minute.

Reduci flacăra şi fierbi la foc mic până se îngroaşă sosul, aproximativ 10 minute. Dacă vezi că s-au format cocoloaşe, foloseşti un blender vertical ca să omogenizezi.

Încorporezi spanacul şi ţii pe foc 1 minut. Adaugi şunca şi caşcavalul şi amesteci bine. Condimentezi cu piper şi nucoşoară, apoi dai deoparte compoziţia.

image

Aranjezi pătratele de aluat pe o tavă în care aşezi hârtie de copt. Pui câte 1-2 linguri din compoziţia de legume şi şuncă, mai razi caşcaval după gust şi închizi pacheţelele, îndoind coluţurile.

Baţi un ou şi îl amesteci cu o lingură de apă rece. Ungi pacheţelele umplute şi dai tava la cuptor 20 de minute, până se rumenesc şi se umflă. Le serveşti imediat.

image

Sursa + foto: www.eatwell101.com

www.eatwell101.com

Lasagna cu spanac, reţetă de sezon

Lasagna cu spanac, reţetă de sezon

Quesadilla grecească, cu spanac şi ceapă verde

Quesadilla grecească, cu spanac şi ceapă verde

Orez cu spanac şi piept de pui

Orez cu spanac şi piept de pui