O gustare delicioasă cu care să îţi întâmpini musafirii. Aceste pacheţele sunt pline de aromă şi se pot mânca foarte uşor.

Ingrediente pentru pacheţele de primăvară: 

150 g varză chinezească
2 ardei roşii
1 dovlecel
1 morcov
3 fire ceapă verde
1 căţel usturoi
1 linguriţă ulei de susan
1⁄2 linguriţă ghimbir răzuit
1 pachet foi de plăcintă
sare, după gust
piper, după gust
ulei, pentru uns
1 lingură apă
1 linguriţă făină
Pentru sos
2 linguri sos de soia light
100 ml sos de roşii
1 linguriţă sos picant

Mod de preparare:

Într-o tigaie cu ulei încins pui varza chinezească, ardeii, dovlecelul şi morcovul tăiate fâşii subţiri. Adaugi ceapa verde şi usturoiul tăiate mărunt. Pui ghimbirul şi uleiul de susan. Con- dimentezi cu sare şi piper. Răstorni apa amestecată cu făină. Laşi legumele să se gătească al dente. Tai foile de plăcintă în patru. Ungi cu apă fiecare bucată, pui o linguriţă din amestecul de legume, o pliezi la capete şi o rulezi. Aşezi pacheţelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le ungi cu ulei, apoi le coci, la 200 °C, câte 15 minute, pe ambele părţi. Între timp, faci sosul. Amesteci bine toate ingredientele. Serveşti pacheţelele cu sosul picant.

 

Loading...