Pâine făcută în casă, cu usturoi şi brânză

1 paine cu usturoi si branza jpg jpeg

Combinaţia de pâine de casă, caldă şi rumenă, alături de unt, usturoi şi brânză este delicioasă. Această reţetă are drept secret aceste trei ingrediente care îi dau o savoare aparte. Se poate consuma cu felurile principale de mâncare şi este indicată a fi servită cu ciorbe şi supe.

Ingrediente pâine făcută în casă, cu usturoi şi brânză

  •  1 linguriţă sare
  •  3 ceşti făină
  •  1/2 ceaşcă ulei de măsline
  •  300 g brânză cheddar sau caşcaval
  •  1 lingură miere
  •  1 ceaşcă apă caldă
  •  1 plic drojdie
  •  1/2 ceaşcă unt cu usturoi

Mod de preparare pâine făcută în casă, cu usturoi şi brânză

Coca se frământă într-un castron mare în care vei pune apa, mierea şi drojdia pe care este necesar să o laşi 5 minute să-şi facă efectul de creştere. Adaugă apoi sare şi făina treptat. Se frământă bine şi se lasă la cald pentru a creşte timp de 30 de minute, după ce ai uns coca cu ulei. Acoperă cu un prosop de bucătărie. 

După ce aluatul a crescut, împarte-l în două bucăţi egale şi formează baghete care să încapă în tăvile în care le vei coace. După ce adaugi în tăvi, mai lasă-le încă 30 de minute acoperite 

Pune cuptorul la încălzit la 180. Bagă la cuptor şi lasă să se coacă 20 de minute, timp în care poţi să tai brânza în felii subţiri. Într-un bol, topeşte untul şi adaugă usturoiul pisat. Scoate tăvile şi unde pâinea cu untul cu usturoi. Bagă înapoi în cuptor şi lasă încă cinci minute până când pâinea devine aurie. Scoate şi lasă puţin la răcit, apoi fă câteva linii în baghete, de tip buzunare, unde vei pune feliile de brânză şi restul de usturoi. Atenţie, pâinea nu se scoate din tavă! Bagă înapoi la cuptor şi mai lasă la copt încă 5 minute.

Poftă bună!