Îţi mai aduci aminte cu câtă nerăbdare aşteptai să scoată bunica din cuptor pâinea ţărănească rumenă? Acum o poţi prepara chiar la tine acasă!

Ai nevoie de

Pentru maia

80 g făină

80 ml apă

30 g drojdie

Pentru pâine

1 kg făină

750 ml apă călduţă

20 g sare

Amestecă toate ingredientele pentru maia şi las-o să crească câteva ore. Frământă într-un vas făina cu 700 de ml de apă şi maiaua. Lasă aluatul de pâine să se odihnească 30 de minute, după care adaugă sarea şi încă 50 de ml de apă şi mai frământă pentru 3 minute. Lasă coca să crească 1-2 ore. Împarte aluatul de pâine în două şi aşază-l în tăvi de cuptor. Mai lasă-l în tavă încă 30 de minute, după care dă la cuptor până se rumeneşte pâinea ţărănească.

Sursa foto http://hungryshots.blogspot.be

Citeşte si:

Ciorba de legume in paine

Budinca de paine cu ciocolata si scortisoara

Paine umpluta cu branza si ceapa

Loading...
Evaluează articolul