Pâine turcească

paine turceasca jpeg

Parcă nimic nu se compară cu mirosul pâinii proaspete scoase din cuptor. Dacă vrei să încerci o specialitate internaţională, noi îţi propunem pâine turcească.

De ce ai nevoie pentru pâine turcească

550 g făină

1 ou

1 lingură drojdie uscată

2 linguri zahăr

1 praf de sare

100 ml lapte

200 ml apă caldă

2 linguri ulei de măsline

seminţe de susan

Cum se prepară pâine turcească

Separi albuşul de gălbenuş. Amesteci făina, drojdia, zahărul şi sarea. Adaugi albuşul şi începi să frămânţi. Încorporezi laptele călduţ şi apa, cât este nevoie pentru a obţine un aluat elastic, dar care nu se ţine de mâini. La final pui uleiul de măsline. Laşi la crescut 40-45 de minute, până îşi dublează volumul.Ungi o tavă dreptunghiulară cu ulei, întinzi aluatul şi-l pui în tavă. Ungi cu gălbenuşul de ou şi presari seminţe de susan. Dai la cuptor până se rumeneşte.

Sursa foto http://insaneinthekitchen.blogspot.de/

http://insaneinthekitchen.blogspot.de/