Pandişpanul cu iaurt şi vişine desfată şi gustul şi privirea. Datorită iaurtului textura este mult mai fină, iar vişinile sunt de-a dreptul provocatoare, Cât despre gust, nici nu mai e nimic de adăugat!

Pandişpan cu iaurt şi vişine: ingrediente

 

  • 300 g făină
  • 75 g unt
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 400 g vişine

Pandişpan cu iaurt şi vişine: mod de preparare


Într-un bol, combini făina, praful de copt şi sarea. Într-un alt vas, mixezi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi iaurtul şi esenţa de vanilie, mixând până obţii un amestec omogen. Încorporezi făina în compoziţia cu iaurt. Torni aluatul într-o formă de inimă, tapetată cu făină (sau în orice altă formă doreşti), şi presari vişinele curăţate de sâmburi şi scurse. Coci prăjitura la 170 °C până trece testul scobitorii.
O scoţi din cuptor şi presari zahăr pudră.
 

Loading...