Pandişpan cu struguri şi bezea

pandispan cu struguri si bezea jpeg

Viţa-de-vie provine din Mesopotamia, având o istorie veche de mai bine de 5000 de ani. De aici s-a răspândit şi în Europa, apoi a ajuns şi în America de Sud şi de Nord.

Ingrediente 6 ouă 10 linguri ulei 2 plicuri zahăr vanilat 450 g făină 200 g zahăr 1 plic praf de copt 150 g struguri 1 praf de sare zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr tos. Freci gălbenuşurile cu sare şi restul de zahăr, uleiul şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Încorporezi jumătate din compoziţia de albuş şi făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o nivelezi şi aşezi din loc în loc boabe de struguri. Dai tava la cuptor 10-15 minute, o scoţi, întinzi restul de albuş bătut şi dai din nou la cuptor până când se rumeneşte bezeaua. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.