Pandişpan de casă. Cea mai simplă reţetă

1 pandispan de casa jpg jpeg

Dacă vrei să prepari rapid un desert de casă, pandişpanul este dulcele pe care oricine îl poate face fără prea mare efort şi fără să fie expert în bucătărie. Pufos şi cu un gust aromat, pandişpanul de casă nu este costisitor şi necesită foarte puţine ingrediente.

Găseşti, mai jos, cea mai simplă reţetă posibilă, propusă de dulciurifeldefel.ro

dulciurifeldefel.ro

Ingrediente Pandişpan de casă

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri făînă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură cacao neagră
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • esenţă de rom

Mod de preparare Pandişpan de casă:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până obţinem o spumă densă şi lucioasă. Gălbenuşurile frecate cu ulei se adaugă peste albuşuri şi se amestecă uşor, apoi punem făînă amestecată cu praful de copt şi omogenizam uşor amestecând cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.

Din compoziţia de mai sus dăm deoparte câteva linguri (4-5 sunt suficiente). Adăugăm cacaoa şi esenţă de rom şi omogenizam.

În tavă de chec unsă cu ulei şi tapetata cu făînă punem 2-3 linguri din compoziţia albă, apoi 1 lingură din compoziţia cu cacao. Repetăm procedeul până terminăm cele 2 compoziţii. La sfârşit zgaltaim puţîn tavă de la stânga la dreapta, să aşezăm mai bine compoziţia in tavă şi dăm la cuptor la foc mediu până se rumeneşte uşor deasupra.

Deliciosul pandişpan simplu se lasă la răcit apoi se porţionează.