O prăjitură clasică pe care o poţi prepara la orice eveniment. Dacă vrei să o faci mai specială, fă-i o glazură de ciocolată şi decoreaz-o cu fructe proaspete, sau taie pandişpanul în două straturi şi umple-l cu cremă de ciocolată. Oricum îl serveşti, este delicios.

Ingrediente: 

5 ouă

5 linguri ulei

150 g făină

230 g zahăr

esenţă de rom

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

frişcă pentru ornat

căpşuni pentru ornat

Mod de preparare: 

Separă gălbenuşurile de albuşuri şi bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugă zahărul şi continuă să mixezi. Pune zahărul vanilat, gălbenuşurile treptat, esenţa de rom şi uleiul. Renunţă la mixer şi treci la o spatulă. Adaugă făina cernută cam 1-2 linguri în ploaie, amestecă cu mişcări lente de sus în jos să nu se lase aluatul. Combină astfel toată făina. Tapetează cu hârtie de copt o formă de chec sau de tort şi adaugă aluatul. Pune-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade cam 30 de minute sau până se rumeneşte deasupra. Răceşte-l şi adaugă frişcă şi căpşuni deasupra. 

Loading...