Pappardelle cu ficăţei de pui şi ciuperci

paste cu ciuperci jpeg

Încearcă o reţetă italiană simplă de paste pappardelle cu ficăţei de pui şi ciuperci, care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

450 g paste pappardelle 60 ml ulei 1 ceapă tocată 450 g ciuperci, curăţate şi feliate sare piper 2 linguriţe cimbru 250 g ficăţei de pui, tăiaţi bucăţele sos picant, după gust 2 linguri pătrunjel tocat 350 g smântână făină

Mod de preparare

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, aproximativ 2 minute, până se înmoaie. Adaugi ciupercile şi le laşi pe joc în jur de 10 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust. Scoţi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, rumeneşti în uleiul rămas ficăţeii de pui, pe care i-ai condimentat înainte şi i-ai trecut prin puţină făină, înlăturând excesul. Îi laşi pe foc aproximativ 3 minute, pe fiecare parte. Combini cu ciupercile şi sos picant. Încorporezi treptat smântâna, până începe să se îngroaşe. Laşi pe foc până aproape să dea în clocot. Amesteci cu pastele. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa http://www.foodandwine.com