Papricaş de vită în crustă de cartofi

papricas de vita in crusta de cartofi jpeg

Papricaşul de vită în crustă de cartofi nu este o mâncare specifică bucătăriei româneşti, dar este un fel de mâncare foarte gustos şi săţios. Asta putem garanta, mai ales după ce am preparat reţeta de mai os, pe care te poftim să o găteşti şi tu cât mai repede.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h30
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 1h 10 min
  • Categorie: tocanite

Ingrediente

800 g rasol de vită (carne macră) 1 kg cartofi 1 ceapă mare roşie 4 linguri ulei 100 ml vin roşu sec 2 ardei graşi 3 roşii 1 linguriţă boia dulce de ardei maghiran uscat sare piper

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins şi cu două linguri de apă până ce se înmoaie. Separat, carnea porţionată se prăjeşte până se rumeneşte pe toate părţile şi se pune peste ceapă. Se adaugă ardeii tăiaţi cuburi, boiaua, sare şi piper, după gust, maghiranul şi 200 ml apă caldă (sau supă de carne). Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, până când se pătrunde carnea.

Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Separat, se fierb cartofii în coajă, se scurg de apa în care au fiert, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri.Se transferă amestecul din carne într-un vas termorezistent, se adaugă roşiile, vinul, se corectează gustul de sare, dacă este cazul, şi se acoperă cu feliile de cartofi, aşezate una lângă alta, ca un capac compact. Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc frumos cartofii deasupra. Papricaşul de vită în crustă de cartofi se serveşte cald.