Parfait de ciocolată albă

parfait de ciocolata alba jpeg

Cu bucăţi de negresă amăruie, acest parfait de ciocolată albă este un deliciu pentru un desert special.

De ce ai nevoie pentru parfait de ciocolată albă

Pentru cremă

280 g ciocolată albă

200 g frişcă

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru negresă

10 linguri unt

200 g zahăr

4 linguri cacao

sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 ouă

100 g făină

150 g fulgi de ciocolată

Cum se prepară parfait de ciocolată albă

Pentru cremă, amesteci ciocoalata cu 100 g frişcă şi o aşezi pe baie de aburi, până se omogenizează. O laşi la răcorit.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi. Combini untul cu zahărul, cacaua şi sarea. Le aşezi pe baie de aburi şi amesteci până se omogenizează şi dai deoparte. Adaugi vanilia şi ouăle, unul câte unul,  fulgii de ciocolată şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

După ce s-a răcorit, o tai bucăţi şi o aşezi în pahare, alternativ cu crema de ciocolată. Decorezi pe deasupra cu restul de frişcă bătută.

Sursa foto: http://zagleft.com/

http://zagleft.com/