Telemea, caşcaval, mozzarella... orice fel de brânză ai alege, vei găsi întotdeauna şi o reţetă inedită sau populară care să-ţi stârnească pofta.

Ingrediente

Pentru pârjoale
500 g carne de pui tocată
1 ceapă
2 felii pâine
2-3 căţei usturoi
1 ou
5 linguri apă
sare
piper
1 lingură ulei

Pentru sos
400 g iaurt
2 roşii
1 lingură făină
3 ouă
100 g brânză maturată de vacă
pătrunjel

Mod de preparare

Toci ceapa şi o amesteci cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse, carnea de pui, usturoiul pisat, oul, sare şi piper după gust. Formezi pârjoale cu mâna umedă şi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei.

Amesteci iaurtul cu ouăle bătute şi făina, îl torni în tavă, cât să acoperi pe jumătate pârjoalele. Dai tava la cuptor aproximativ 30 de minute. O scoţi, razi brânza şi aşezi din loc în loc roşiile tăiate felii. Dai din nou tava la cuptor alte 20 de minute, până ce se gratinează. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.

Loading...