Pască cu brânză şi smântână

pasca cu branza si stafide jpeg

Pasca este o reţetă tradiţională de Paşti. Sunt nenumărate modurile în care o poţi prepara, dar reţeta clasică este pasca cu brânză şi smântână.

De ce ai nevoie pentru pască cu brânză şi smântână

Pentru blat

150 g unt

200 g făină

50 g zahăr

2 gălbenuşuri

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

300 g brânză

300 g smântână grasă

3 ouă

4 linguri griş

1 plic zahăr vanilat

coaja de la 1/2 de lămâie

1 mână stafide

Cum se prepară pască cu brânză şi stafide

Amesteci toate ingredientele pentru blat, până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute. Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini.

Pentru umplutură, mixezi brânza bine scursă până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi smântâna, zahărul, zahărul vanilat, grişul, coaja de lămâie şi ouăle bătute. La final încorporezi stafidele şi torni umplutura în tavă. Ţii la cuptor până ce testul scobitorii.