Este o reţetă de paste de care te vei îndrăgosti pe loc. Cu siguranţă ai pe acasă ingredientele necesare acestei reţete. Mai mult, o poţi adapta în funcţie de ce ai prin cămară sau poţi adauga carne ori fructe de mare.
Iată ingredientele:

3 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mică roşie
fulgi de piper roşu
3 cutii de roşii întregi decojite
2 linguriţe de sare
piper
2 vinete mici
1 kg de paste rigatoni
frunze de busuioc
parmezan

Într-o oală mare, adaugă apă şi sare şi pune-o pe foc până clocoteşte, la foc mare.

Pune o tigaie grill pe foc şi încălzeşte-o, apoi adaugă ulei. Odată ce s-a încins, adaugă ceapa tăiată cubuleţe şi soteaz-o până devine moale, dar ai grijă să nu îşi schimbe culoarea. Adaugă fulgii de piper roşu şi găteşte până ceapa prinde aromă de piper. Adaugă roşiile din conservă şi pune sare şi piper. Lasă totul să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Între timp, pune sare şi piper pe feliile de vinete. Adaugă puţin ulei de măsline şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Transferă vinetele pe o tavă şi lasă-le să se răcească. Toacă-le în bucăţi mici şi pune-le în tigaia cu sosul de roşii.
Găteşte pastele şi pune-le peste sos. Adaugă frunze de busuioc şi parmezan şi serveşte-le calde!

Sursa: foodnetwork

Loading...
Evaluează articolul