Pastă de măsline (Tapenade)

1 shutterstock 783189709 jpg jpeg

Această pastă de măsline, densă şi aromată, poate fi consumată atât ca aperitiv, cu pâine prăjită sau pâine de casă, cât şi ca ingredient în alte preparate. Poate fi folosită ca umplutură într-o ruladă de pui sau de curcan sau poate fi aromatiza o focaccia.

Ingrediente

200 g măsline negre, fără sâmburi

100 g măsline Kalamata, fără sâmburi

4 fileuri anşoa

2 căţei de usturoi

1 lingură capere

4-5 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru uscat, opţional

1 linguriţă busuioc uscat, opţional

Laşi la desărat caperele în apă rece 30 de minute. Într-un blender, pui măslinele şi adaugi fileurile de anşoa, usturoiul curăţat, caperele, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi, dacă doreşti, ierburile aromatice.

Mixezi un minut până obţii o compoziţie păstoasă. Serveşti imediat alături de pâine prăjită, din făină integrală, şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock