Pastă de năut (humus)

1366729450 223pasta 20de 20naut jpeg

Un antreu perfet pe timp de vară, humusul este foarte hrănitor. Îl poţi mânca cu lipie crocantă şi cu o salată gustoasă de roşii.  Spor la preparat şi poftă bună!

Ingrediente:

Pentru pastă de susan:

5 ceşti cu seminţe de susan 1 ½ ceşti ulei de măsline

Pentru humus:

3 linguri pastă de susan

1 cană de năut fiert

2 linguri de iaurt

4 frunze de mentă proaspătă

sucul unei lămâi

2 căţei de usturoi zdrobiţi

Mod de preparare:

Încingi cuptorul şi coci seminţele de susan timp de 10 minute, amestecând-le din când în când să se coacă uniform. Seminţele nu trebuie să fie maronii. Le laşi apoi să se răcească.

Pui în blender seminţele şi uleiul şi le mixezi împreună. Vei obţine un piure care nu trebuie să fie foarte tare. Mai adaugi o lingură cu apă şi mixezi din nou dacă pasta e prea groasă.

Te ocupi de humus, pentru care pui în blender pasta de susan, năutul fiert, iaurtul, menta, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit anterior.

Mixezi timp de 2 minute şi dacă pasta rezultată e prea compactă, adaugi puţină apă. Scoţi pasta din blender, o întinzi pe o farfurie şi o serveşti cu ulei de măsline turnat deasupra.