Păstăi de fasole cu usturoi

salata de teci 1 jpeg

O reţetă ideală pentru vară. Aceste păstăi se pot mânca atât ca garnitură, cât şi ca fel principal, calde sau reci. Sunt sănătoase  şi foarte gustoase.

Iată ce ingrediente îţi trebuie:

600 g fasole păstăi

1 căpăţână de usturoi

1 ceapă

½ ardei gras

50 ml de suc de roşii

mărar

ulei

sare

piper

chilli

Mod de preparare:

Se curăţă fasolea şi se spală. Într-o oală se pune apa cu sare şi când clocoteşte se pune fasolea şi se fierbe 10 minute. După ce s-a răcit, se scurge de apă şi se lasă deoparte.

Ceapa, ardeiul şi usturoiul se toacă şi se pun la călit într-o tigaie cu un strop de ulei.

După ce s-au călit, se pun păstăile, se condimentează şi se adaugă apă cât să acopere totul.

Se fierbe până se înmoaie fasolea şi apoi se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă un clocot. Se presară mărar şi se serveşte.

Sursa: pasiunepentrubucatarie

pasiunepentrubucatarie