Paste cremoase cu sparanghel, somon şi mazăre

paste cremoase cu sparanghel jpeg

Cui nu-i place să prepare o cină specială, gata în 30 de minute, folosind produse proaspete? O întrebare retorică, e adevărat. Aşadar, sunteţi pregătiţi pentru o cină savuroasă şi rapidă? Atunci să-i dăm drumul!

Ingrediente

sare 3 fileuri de somon (cam 125-150 grame fiecare) piper proaspăt măcinat unt 250 g paste (de preferat linguine) 12-15 bucăţi de sparanghel 150 g smântână dulce 3/4 cană de smântână 1 cană boabe de mazăre 1 lingură de tarhon

Mod de preparare

Pune la fiert o oală de apă cu sare. Spală şi apoi tamponează cu un şerveţel somonul pe care îl asezonezi pe o singură parte cu sare şi piper. Încinge o tigaie pe flacără medie şi pune unt pe care îl laşi să se topească. Când s-a încins, pune fileurile de somon şi lasă să se facă pe fiecare parte câte 3-4 minute. Dă deoparte.

În aceeaşi tigaie, adaugi cele două feluri de smântână, pe care le amesteci cu untul gătit odată cu somonul şi laşi la foc mic. Adaugă tarhonul, asezonează cu sare şi piper, apoi opreşte focul.

Pune pastele în apa care clocoteşte şi lasă-le la fiert cât să fie al dente. Între timp, curăţă sparanghelul (cu un peeler pe toată suprafaţa „băţului“ şi apoi îndepărtezi capetele). Taie în jumătăţi fiecare sparanghel, apoi bucăţile le pui la fiert lângă paste cam 4-5 minute.

Varsă boabele de mazăre într-o strecurătoare. Când pastele sunt gata, ia cu o cană din apa în care au fiert şi dă deoparte. Apoi varsă peste boabele de mazăre tot conţinutul din oală.

Adaugă peste cremă câteva linguri din apa fiartă, direct în tigaie pentru a subţia sosul şi dacă este necesar mai pui sare şi piper. Apoi, pui pastele, sparanghelul şi mazărea în tigaie şi amesteci bine cu sosul, adăugând din apa fiartă, dacă este necesar.

Somonul îl tai fâşii sau îl rupi cu mâna şi îl aşezi în farfurii desupra pastelor şi serveşti.

sursa: theseasonedtraveler.wordpress.com