Pastele sunt alegerea ideală când vrei să pregăteşti ceva săţios şi care îţi dă energie. Dacă le combini cu fructe de mare şi legume proaspete, rezultatul va fi un deliciu pe care vei dori să îl ai pe masă cât mai des. Încearcă reţeta de mai jos şi te vei convinge.

Ingrediente pentru paste cu creveţi, praz şi spanac:

350 g paste gemelli sau fusilli
2 linguri unt
2 bucăţi praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi de-a curmezişul
450 g creveţi proaspeţi, decorticaţi
coaja rasă de la o lămâie
¾ cană smântână
12 căni spanac
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbi pastele conform instrucţiunilor. Le scurgi de apă şi le păstrezi în acelaşi vas. Separat, fierbi spanacul şi îl scurgi de apă.
Între timp, încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Adaugi prazul, apoi sare şi piper după gust. Amesteci ocazional.

Laşi până când bucăţile de praz s-au înmuiat, 3-5 minute.

Adaugi creveţii şi coaja de lămâie, continuând să amesteci, până când creveţii au devenit opaci, încă 4-5 minute. Încorporezi smântâna şi mai pui sare după gust în vasul în care ai păstrat pastele, apoi le laşi la foc mediu, până când amestecul s-a îngroşat puţin, 1-2 minute. Adaugi mixtura de creveţi şi spanacul. Amesteci şi serveşti mâncarea caldă.

Sursa: https://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/shrimp-leek-spinach-pasta

Foto:
https://cdn-image.realsimple.com/sites/default/files/styles/video_image_1/public/shrimp-leek-pasta.jpg?itok=sV_wrYqe

Loading...