Paste cu creveţi, vin alb şi rucola

1 captura de ecran din 2019 07 25 la 17 10 24 png png

O explozie de arome în acest preparat delicios. Pastele cu creveţi, usturoi, sos de vin alb şi frunzele de rucola proaspete se combină perfect şi sunt şi mai gustoase alături de un pahar de vin. Îţi recomandăm această reţetă ori de câte ori ai poftă de creveţi cu usturoi.

Ingrediente:

250 g spaghete 1 lingură ulei de măsline 12 creveţi mari 4 căţei de usturoi 185 ml vin alb 185 ml smântână de gătit 1 caserolă rucola sare de mare piper fulgi de chilli pătrunjel Felii de lămâie pentru servit

Mod de preparare:

Într-o oală mare adaugă apă şi sare şi dă în clocot. Când a început să fiarbă, adaugă spaghetele şi lasă-le să fiarbă conform timpului indicat pe pachet. Între timp, încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc potrivit. Găteşte creveţii cam un minut pe fiecare parte apoi scoate-i din tigaie. Găteşte usturoiul tăiat feliuţe subţiri, adaugă vinul, lasă-l să se reducă la jumate apoi adaugă smântâna lichidă. Pune înapoi creveţii pentru 1-2 minute până sunt gătiţi complet.

Adaugă rucola şi spaghetele şi amestecă bine. Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat şi adaugă pătrunjelul tocat. Serveşte cu felii generoase de lămâie.