Paste cu creveţi

paste cu creveti jpeg

Se întâmplă oricui să aibă zile din acelea în care uiţi să şi mănânci. Şi când ajungi seara acasă nici nu ştii ce să faci mai repede: să faci puţină ordine, să faci de mâncare, să faci lecţii cu copilul sau să mai răspunzi la nişte mailuri? Reţeta de mai jos poate fi salvarea ta într-o astfel de seara: e rapidă, uşoară şi săţioasă.

Ingrediente:

250 g spaghete 2 linguri unt 450 g creveţi decorticaţi 3 căţei usturoi pisaţi jumătate linguriţă fulgi ardei iute un sfert cană supă de pui un sfert cană zeamă de lămâie 1 lingură pătrunjel uscat un sfert cană parmezan răzuit

Mod de preparare:

Pregăteşte pastele potrivit instrucţionilor de pe ambalaj. În timp ce acestea fierb, topeşte untul într-o tigaie la flacără medie. Când acesta s-a topit adaugă usturoiul, fulgii de ardei iute şi creveţii în tigaie. Lasă pe foc câteva minute (nu mai mult de cinci) până când creveţii sunt făcuţi (trebuie să capete nuanţă roz). Apoi, adaugă sucul de lămâie şi supa de pui şi mai lasă pe foc câteva minute, să fiarbă.

Scurge pastele când s-au făcut şi apoi pune-le în tigaie peste creveţi. Presară parmezanul şi pătrunjelul pe deasupra, amestecă şi serveşte imediat.

Sursa: thehappyflammily.com