Sunt gustoase, nu-ţi ia mult timp să le prepari şi le poţi mânca şi reci, dacă doreşti, în zilele în care temperaturile din termometre sunt ridicate.

Ingrediente pentru paste cu mazăre şi sos pesto
200 g paste
2 linguri ulei
2 ceşti dovlecei tăiaţi
2 ceşti mazăre congelată
4 căni broccoli fiert, tăiat
Pentru sos pesto
1 pumn mieji de nucă
2 căţei de usturoi
2-3 legături busuioc proaspăt
50 ml linguri ulei de măsline
2 linguriţe zeamă de lămâie
40 g parmezan ras
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare paste cu mazăre şi sos pesto

Găteşti pastele conform instrucţiunilor de pe amabalaj. Când sunt gata le scurgi şi dai deoparte jumătate de ceaşcă din apa în care au fiert. Într-o tigaie cu ulei încins pui dovleceii tăiaţi felii, 3-5 minute. Găteşti mazărea congelată conform instrucţiulipr de pe pachet.

Pentru sos, mixezi la blender nucile, usturoiul, busuiocul, parmezanul şi sucul de lămâie, până când se formează o pastă. Încorporezi treptat uleiul de măsline şi continui să mixezi. Potriveşti gustul cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe.

Într-un vas, combini pastele cu dovleceii, cu mazărea, cu broccoliul şi cu sosul pesto. Adaugi şi apa rămasă de la paste şi amesteci bine. Serveşti pastele calzi sau reci, în funcţie de preferinţe.

sursă: http://www.stumbleupon.com

Loading...