Pentru cina rapidă din timpul săptămânii, iată o reţetă care să-ţi aducă şi proteine şi vitamine.

De ce ai nevoie ca să prepari paste cu pui, ciuperci şi mazăre

300 g paste penne
200 g mazăre
3 linguri ulei
450-500 g  pulpe de pui fără piele, tăiate în fâşii de 2-2,5 cm
sare
piper negru măcinat
200 g ciuperci, curăţate şi tăiate în 4
80 g parmezan ras, plus ceva suplimentar pentru servit
Cum prepari paste cu pui, ciuperci şi mazăre
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Cu 1-2 minute înainte să opreşti focul, adaugi mazărea. Scurgi, păstrezi 1 cană cu apă de la paste, şi le pui înapoi în cratiţă.
Într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu-mare, încălzeşti 2 linguri cu ulei. Adaugi carnea de pui şi asezonezi cu sare şi piper. Prăjeşti, întorcând şi pe partea cealaltă, 6-8 minute, apoi o transferi pe o farfurie.
Încălzeşti restul de ulei. Adaugi ciupercile şi asezonezi cu sare şi piper. Le căleşti 3-4 minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie. Adaugi carnea de pui, pastele, parmezanul şi ½ cană cu apa păstrată de la paste (sau mai mult, dacă doreşti) şi amesteci ca să se combine.  Serveşti imediat cu parmezan suplimentar.
Loading...
Evaluează articolul