Iată o reţetă foarte uşoară. În doar 30 de minute, vei descoperi un preparat perfect pentru serile din timpul săptămânii, când vrei să găteşti ceva rapid şi gustos. Îmbogăţite cu sosul Alfredo, pastele se combină perfect cu bucheţelele de broccoli.

Ingrediente

230 g paste spirale
350 g broccoli, tăiat în bucheţele
1 lingură ulei de măsline
2 felii subţiri de piept de pui, fără piele
sare grunjoasă, după gust
piper negru măcinat, după gust
2 linguri de unt nesărat
2 linguri de făină
180 ml supă de pui
180 ml lapte (mai mult, dacă este nevoie)
60 g smântână
¼ linguriţă usturoi pudră
25 g parmezan ras
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare

Fierbi pastele într-o oală mare cu apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. În ultimele 2 minute din timpul de fierbere, adaugi broccoliul. Când a fiert, le scurgi bine.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Condimentezi feliile de piept de pui cu sare şi piper, după gust. Le pui în tigaie şi le rumeneşti, întorcându-le o dată, până se fac, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Laşi carnea să se răcească înainte de a o tăia cubuleţe.

Topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu, încorporezi făina până se rumeneşte uşor, aproape 1 minute. Torni treptat supa de pui şi laptele şi fierbi uşor, amestecând constant, până la omogenizare, 1-2 minute. Adaugi smântâna şi usturoiul pudră, amesteci 1-2 minute, până vezi că sosul se îngroaşă.

Adaugi parmezanul şi omogenizezi, amestecând 1 minut. Dacă această compoziţie ţi se pare prea groasă, adaugi mai mult lapte, în funcţie de cât este necesar.

Adaugi pastele, broccoliul şi puiul tăiat cubuleţe. Amestesci uşor, ca să le combini pe toate, şi condimentezi cu sare şi piper. Serveşti imediat pastele, decorate cu pătrunjel, dacă doreşti.

Sursa + foto: damndelicious.net

Paste cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Paste cu sos de ciuperci şi smântână

Paste cu carne tocată de pui şi ciuperci (colesterol)

Cea mai uşoară salată italiană de paste

Paste cu ciuperci şi sos de smântână

Loading...